MERSİN / ERDEMLİ - Kocahasanlı Anadolu Lisesi

Kas

Atatürk’ü Saygı ve Minnetle Anıyoruz

Türkiye Cumhuriyeti 100 Yaşında!

Kas

Cumhuriyetimizin kurucu lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Aramızdan Ayrılışının 84. yılında tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da anıldı. Edebiyat Öğretmenimiz Deniz Doğan yönetiminde öğrencilermiz tarafından hazırlanan programda Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler atalarının izinde olduklarını bir kez daha ifade ettiler.

Eyl

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılının başlaması nedeniyle Erdeml İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Yusuf AÇIKYÖRÜK okulumuzu ziyaret etti. Ziyarette öğretmenlerimizle de biraya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın Yusuf AÇIKYÖRÜK pandemi nedeniyle yaşanan sorunlara dikkat çekerek alınabilecek önlemlere dikkat çekti. Tüm ülkelerin olduğu gibi ülkemizinde zorlu bir süreçten geçtiğini hem bakanlık hem de Müdürlüğümüz bünyesinde pandemiyle mücadele edilmesi ve herhangi bir aksaklık yaşanmaması için çeşitli tedbirler alındığını ve bü sürecin birlikte çalışarak ve kurallara uyularak atlatılabilineceğini belirtti.

Ayrıca önceki yıl uluslararası bir organizayon bünyesinde yapılan hızlı klavye kullanma yarışmasında dünya üçüncüsü olan okulumuz rehberlik servisi öğretmeni Melek KAPLANOĞLUN'a ödülünü verdi. kendisine okulumuza yapmış olduğu ziyaret ve sorunlarımızın çözümü noktasında göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ediyoruz.

Eyl

2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı okulumuzda yapılan törenle başladı. Törende Okul Müdürümüz Sait KARA pandemi ile eğitim ve öğretimde yaşana sorunları dile getirerek bundan sonra sağlıklı bir şekilde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devam etmesi için herkese sorumluluk düstüğünü belirterek herkesi kurallar konusunda duyarlı olması gerektiğini belirtti. bu kuralla çerçevesinde maske mesafe ve temizliğe özellikle dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Tören öğrencilerin konuşmaları ile sona erdi.

Digit@l Bridge projemize Litvanya ve Ukrayna'dan Özel Ödül

10 farklı ülkeden 29 ortak ile büyük emek ve özveri ile yürüttüğümüz Digit@l Bridge projemiz Litvanya UDS tarafından 16-20 yaş kategorisinde birincilik özel ödülüne ve Ukrayna UDS tarafından ayın en iyi projesi olma ödülüne layık görüldü.

Proje danışman ögretmeni Çiğdem Kurku ve emek veren tüm proje ortaklarını ayrıca

projemizin asıl kahramanları, öğrencilerimizi yürekten kutluyoruz.

Okulumuza eTwinning Ulusal Kalite Etiketi

2020-2021 Eğitim Öğretim yılında eTwinning faaliyetleri kapsamında İngilizce öğretmeni Çiğdem KURKU tarafından okulumuzda yürütülmüş olan "DIGITAL BRIDGE" ,"HEALTHY WEALTHY", "IN MY PICTURE I CAN SEE", "MY SWEET WORKING PLACE", ve "SAFE AT HOME,SAFE ON THE WEB" projeleri başarılı çalışmalarından dolayı Ulusal Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Eyl

Okulumuz İngilizce öğretmeni Çiğdem Kurku'nun yürüttüğü ,26 ortak okul,7 farklı ülke ve 374 öğrenci ile başladığımız Healthy Wealthy projemizde tüm öğrencilerimizin işbirliği içinde oluşturdukları ortak ürünlerimizi görebilirsiniz. Emeği geçen tüm ortaklarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

eTwinning Bilgilendirme Çalıştayı

Mersin ilinde  6-7 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilen eTwinning Çalıştayı'nda okulumuzu temsilen İngilizce öğretmenimiz Çiğdem KURKU  "Healthy Wealthy" projesi ile stand açarak proje sunumu gerçekleştirdi.

eTwinning çalıştayının açılış toplantısı, Mersin Suphi Öner Öğretmenevi Tarsus Salonu'nda İl Müdürümüz Sn. Adem KOCA,  eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi İçerik ve Eğitim Sorumlusu Sn. Ertan KOCABAŞ, YEĞİTEK  eTwinning Ulusal Destek Servisi Mesleki ve Pedagojik Gelişim Sorumlusu Sn. Dr. Hülya BAL,Portal Sorumlusu Sn.Zühal KAZANCI, Mersin İl Koordinatörü Sn. Bircan KELEŞ ve eTwinning öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı.

Haz

Okulumuz coğrafya öğretmeni Erdem URAL ın kurucu olarak yürüttüğü CYBERSMARTS (siber akıllılar) projesi İtalya'dan 2, Romanya'dan 2 ve Türkiyeden 10 olmak üzere toplam 14 öğretmen ve 75 öğrenci ile yürütülen uluslararası bir projedir. Projemizin temel hedefi 16- 19 yaş grubundaki öğrencilerin interneti güvenli ve etkili kullanabilmesini sağlamaktır. İnternetteki temel riskleri öğrenmeleri ve bunlara karşı alacakları önlemler konusunda bilinçli olmaları temel hedeftir. Projemiz uluslararası olduğundan öğretmen ve öğrencilerin uluslararası kültürel dayanışma ve kaynaşması da projemizin temel hedeflerindendir

Haz

DIGIT@L BRIDGE isimli eTwinning projemizin medya okuryazarlığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için oluşturdukları 8 takım (170 öğrenci 20 mentor öğretmen ) çeşitli Web 2.0 araçlarıyla hazırladıkları video, zihin haritası, poster,karikatürler,şiir vb. için online sunumlar gerçekleştirildi.

Haz

20 öğretmen rehberliğinde 100 öğrenci tarafından, DIGIT@L BRIDGE eTwinning projemizin Nisan ayı çalışmaları kapsamında 'yalan ,yanlış  bilgiler veren  her habere' inanılmaması konusunda farkındalık yaratmayı amaçlayan birçok WEB 2.0 aracı ile hazırlanmış  çalışmalar, posterler, karikatürler, sunumlar,kelime bulutları, infografikler,animasyonlar,sloganlar vb.  den oluşan dergimizi keyifle okuyabilirsiniz.

Haz

Digit@l Bridge projesinde öğrencilerimiz dijital ayakizlerini hesapladılar.